Remen, Kaiš

Remen, Kaiš

  • Post author:
  • Post category:Blog

Svi tipovi remenja odmah dostupni na stanju. Kontakt telefon 069 555 61 43

Remen

Remenje ili kaisevi su danas prisutni svuda oko nas. Njih mozemo pronaci u automobilskoj industriji, poljoprevredi, proizvodnim pogonima itd. Jednostavno govoreci remen je prenosnik snage. Dakle u primeru gde elektomotor treba da pokrene na primer neku masinu kao sto je mlin za zitarice remen ce biti taj koji ce snagu elektromotora prenositi na remenicu mlina i tako pokretati masinu. U zavisnosti od jacine motora, sirine remenice stavice se i odgovarajuci remen.

Klinasti remen

Tipovi remena

Klinasti, pljosnati, nazubljeni, zupcasti su samo neke od vrsta kaiseva sa kojima se mozemo susretati. Naravno sama vrsta kaisa zavisi od samih potreba masine, remenice. Sama remenica moze biti ravna i tu dolazi klinasti kais, klasican. Zatim moze imati kanale sto je najcesci slucaj u autoindustriji i to su PK kaisevi. Zatim tu je nazubljena remenica gde dolazi zupcasti remen. Svi ovi tipovi remena su prenosnici snage.

Zupcasti remen

Poljoprivredni program

U samom poljoprivrednom programu remenje je jako zastupljeno. Dosta radnih poljoprivrednih masina prenos snage obavlja preko remena. Kombajn je jedna od masina koja prilicno koristi remen kao prenosnika snage. Zbog same svoje funckije i masivnosti remen u kombajnu mora biti vrhunskog kvaliteta i odgovarajuci. Jer se remenje namenski proizvodi za ovaj program. Dakle tu nema odstupanja i kompromisa. Bitno je da stavljate odgovarajuce kaiseve jer kais koji nije namenjen mozete prouzrokovati daleko vise problema i lomova na samoj masini.

PK kais, sa kanalima

Nasa iskustva

Nasa firma se ovim segmentom posla bavi dve decenije i u samom odabiru vam mozemo dosta pomoci. Sama masina ne zahteva uvek najsnazniji kais, jer postoje masine sa malim obrtajima i bez nekog velikog opterecenja gde kais puca jer mu je radni vek zavrsen. Dakle ne znaci da ce te uvek sa najskupljim kaisem proci najbolje. Zbog toga smo mi tu, u razgovoru sa nasim osobljem nacicete najbolje resenje za vasu masinu. Kontaktirajte nas, objasnite gde vam ide, za sta sluzi a mi cemo vam pronaci najbolje i najpovoljnije resenje.