Semering (Zaptivka)

Masinski element – Semering  je prstenastog oblika koji se u industriji korsti kao zaptivni element cija je namena da spreci dalji protok odnosni izlivanje tecnosti na osovini ili vratilu na kojoj se nalazi. Semering je element koji se pravi od elasticnog materijala a po svom unutrasnjem prstenu se nalaze usne, nekada je sama jedna a nekada moze bit ii dupla. Ispod usni unutar semeringa u prstenu se nalazi opruga koja je jako bitan deo za semering jer ona ustvari steze usne oko vratila ili osovine i ne dozvoljava tecnostima da prodru dalje. Bez obzira na to da li se osovina pomera, okrece ili nesto drugo, opruga ce uvek vrsiti pritisak na osovinu.

ZA SVE DIMENZIJE KOJE VAS ZANIMAJU MOZETE NAS KONTAKTIRATI OVDE.

Semering se proizvodi od materijala kao sto su:

-NITRIL-GUMA

-HNBR

-SILIKON (MVQ)

-VITON (FKM-Flourel)

-NEOPRENE (CR)

-ETILEN-PROPILEN DIEN KAUČUK (EPDM)

-STIREN BUTADIN KAUČUK (SBR)

-PRIRODNA GUMA (NR)

-POLIACETAL (POM)

-TERMOPLASTIČNI POLIESTER ELASTOMER (TPE)

-POLITETRAFLOROETILEN-PTFE

-POLIAMID-PA

Svaki od ovih materijala za semering je namenjen za odredjene vrste uslova rada, sve zavisi od potreba odnosno uslova u masini. Svi od navedenih materijala za semeringe su elasticni i karakterise ih dobra otpornost za propustanje tecnosti. Svi semerinzi imaju tri dimenzije a to su unutrasnji  precnik, spoljasnji i sama debljina semeringa. Pored materijala od koga je semering napreljen, na samom semeringu moraju stajati i njegove dimenzije.
Semerinzi su svoju primenu pronasli u masinstvu, odnosno industriji, zatim se ugradjuju i u automobile, sluze za zaptivanja u servo pumpi kao i u samoj letvi volana. Svoju primenu je nasao i u samim nekim kucnim aparatima.
Semerinzi se rade u 14 razlicitih oblika a dimenzija postoji preko 6000.

Ovo su neke od osnovnih informacija sto se tice semeringovih prstena. Kontaktirajte nas i zatrazite upit a mi cemo vam u najkracem mogucem roku odgovoriti sa nasom ponudom. Takodje mozemo traziti i izradu semeringa cpecificnih dimenzija po porudzbini.

Sta su semerinzi?

Semernzi su vrsta brtve koja sprečava prodor tečnosti ili gasova između dva dela mehanizma koji se kreću jedan u odnosu na drugi. Semeringi se koriste u brojnim industrijskim procesima i proizvodima, uključujući motore, hidrauliku, pneumatske sisteme, kao i u kućnim aparatima poput veš mašina i frižidera.

Postoje različite vrste semeringa, uključujući uljni semering i silikonski semering. Uljni semering se obično koristi za brtvljenje između rotirajućih i nepomičnih delova u motorima. Ovaj semering sprečava prodor ulja između osovine i kućišta, što može dovesti do oštećenja motora. Silikonski semerinzi se obično koristi za brtvljenje između dva dela koja se pomeraju jedan u odnosu na drugi, kao što su vrata kućnih aparata. Silikonski semeringi su fleksibilni i prilagodljivi, što im omogućava da pravilno funkcionišu čak i ako su delovi koje spajaju u pokretu.

Odabir

Ukoliko vam je potreban semering za vašu mašinu, bitno je da izaberete semering odgovarajuće veličine i oblika. Takođe je važno da odaberete semering koji je izrađen od kvalitetnih materijala i koji je pravopisno ispravan. Na taj način ćete biti sigurni da će vaša mašina pravilno funkcionisati i da će biti zaštićena od curenja tečnosti ili gasova.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i da ste saznali nešto novo o semeringu, njegovoj nameni i vrstama koje postoje, uključujući i uljni semering i silikonski semering. Ako imate bilo kakvih pitanja ili vam je potrebna dodatna pomoć, slobodno nam se obratite.

Za ostale nase poizvode pratite link