Ležajevi za veš mašinu

Ležajevi za veš mašinu

Osnovni delovi svake ves masine jesu bubanj, kazan, grejac, elektromotor, pumpa za vodu itd.
Postoje ves masine sa horizontalnim i vertikalnim otvorima. Bubnjevi su izradjeni od lima koji svuda ima rupice. Bubanj se okrece u jednom pa zatim u drugom smeru, naizmenicno. Postoje unutrasnji i spoljasnji bubanj. Kao sto smo rekli unutrasnji bubanj je ceo u rupicama a spoljasnji je ceo i on ne dozvoljava da se voda rasipa po masini.
Svaka ves masina ima svoj programator. U zavisnosti od programa koji izaberete on ce ukljucivati pojedine elemente i fakticki upravljati masinom.

OVDE MOZETE PRONACI NAJPOVOLJNIJE LEZAJEVE I SEMERINGE ZA VASU VES MASINU. KONTAKTIRAJTE NAS NA BROJ 069 555 61 43

Najpovoljni lezajevi za ves masinu kao i semerinzi.

Lezajevi za ves masinu - Slager

Problemi koji se mogu javiti

Kao i svuda gde je ukljucena voda u rad masine moze doci do razlicitih kvarova korozijom metala ili slicno. Pored korozije grejaca koji mozete spreciti razlicitim tecnostima najcesce dolazi i do kvara lezajeva.
Ležajevi za veš mašinu jesu zatvoreni ali zbog prisustva same vode njihov vek trajanja je znatno ogranicen nego inace. Lezaj sam po sebi je podmazan i zatvoren ali kada dodje u kontakt sa vodom koja ispira mast, lezaj pocinje da korodira i prodapada. Pored lezaja strada i semering. Kada strada semering voda prodire dalje do lagera i ne zadugo posle toga strada i sam lezaj. Zbog toga se uglavnom lezaj menja u kompletu sa semeringom. Kod nas mozete pronaci sve lezajeve i semeringe za vasu ves masinu.

Istorija ves masine

Prva ves masina je konstruisana u 18om veku. Kontruisao je Nemacki naucnik Jakob.
Prve mehanicke ves masine se pojavljuju u 19om veku. Do dana danasnjeg sam princip rada je gotovo ostao isti. Prvi korak u radu jeste staviti prljav ves u cistu vodu koja sadrzi prasak za pranje ili neko drugo sredstvo. Posle toga masina svojom centrifugom kruznim pokretima pere ves.
Zatim pumpa u masini prazni vodu, dodaje novu kako bi se iz odece izvukao sav prasak. Zatim se odeca ponovo centrifugira i tu je kraj procesa.