ZVL kompanija (ZVL Slovakia a.s.) za svoju glavnu misiju ima da svojim kupcima pruži pouzdana i efikasna rešenja i proizvode savršenog kvaliteta iz oblasti industrije ležajeva. O savršenom kvalitetu i zadovoljstvu kupaca govori podatak da se preko 86% proizvoda ZVL kompanije izvozi širom sveta.

zvl kompanija

ZVL ležajevi – širok asortiman ZVL ležajeva odmah dostupnih na stanju. Kontakt telefon: 066 8 777 000.

Sa skoro 50 godina iskustva u branši kompanija ZVL pripada glavnim liderima u proizvodnji ležajeva i komponenti za različite industrijske primene, i pomaže u postizanju vrhunskog kvaliteta proizvoda po vrhunskim međunarodnim standardima.

Kompanija ZVL SLOVAKIA, a.s.

Kompanija ZVL je stabilan partner velikih OEM proizvođača mašina i uređaja i pruža usluge svojim kupcima širom sveta kroz moćnu, dobro uspostavljenu distributivnu mrežu. Svojim kupcima nudi razne ležajeve sa tradicionalnom evropskom robnom markom ZVL.

Zaštitna marka ZVL registrovana je u više od 90 zemalja i konstantno se jača posebno proširenjem ponude proizvoda. Svojim profesionalnim pristupom rešavanju posebnih zahteva kompanija pomaže našim kupcima da pronađu pravo i optimalno rešenje za ležajeve. Dugoročno zadovoljstvo kupaca pokreće kompaniju napred i otvara nove mogućnosti primene na svetskom tržištu ležajeva.

zvl kompanija

Istorija kompanije vezana je za osnivanje koncerna ZVL 1923. godine. Najvažnija prekretnica u našoj istoriji bila je 1968. godina. Ovo je godina početka proizvodnje kugličnih ležajeva i kompanija je integrisana u ZVL. Glavni cilj ZVL koncerna bilo je objedinjavanje pogona za proizvodnju ležajeva u jedan koncern sa 30.000 zaposlenih koji je razvio kompleksnu bazu istraživanja i razvoja povezanu sa proizvodnjom. Od svog osnivanja, kompanija je pretrpela niz istorijskih promena koje su uticale na proizvodne procese i vlasništvo nad imovinom. Od 2007. godine predstavlja ga poslovnim imenom ZVL SLOVAKIA, a.s. i nastavlja svoju domaću i pro-izvoznu orijentaciju, u cilju uspešnog razvoja trendova poslovnih aktivnosti. Danas kompanija nije samo nosilac duge tradicije u slovačkoj mašinskoj industriji, već i značajan svetski dobavljač širokog portfelja ležajeva.

Istorijske prekretnice ZVL SLOVAČKE

 • 1965 – Osnivanje ZVL koncerna u Považská Bystrica
 • 1968 – Integracija ZVL Žilina u ZVL koncern
 • 1990s – Dizentegracija ZVL koncerna
  • Brendovi ZVL i ZKL postaju nezavisni konkurentski brendovi za zasebnim vlasnicima
  • Raspad Čehoslovačke
  • Promena vlasničkih odnosa – privatizacija
 • 2001 – 2008 – period uticaja OMNIA grupe
 • 2008 – promena vlasnika kompanije

Istorijske prekretnice proizvodnje ZVL ležajeva

 • 1966 – Osnivanje ZVL fabrike
 • 1968 – Početak proizvodnje kugličnih ležajeva
 • 1974 – Početak proizvodnje sferno-valjkastih ležajeva
 • 1976 – Početak proizvodnje ležajeva kvačila
 • 1994 – Početak proizvodnje zglobnih ležajeva
 • 2004 – Proširenje asortimana proizvoda valjkastim i aksijalnim ležajevima
 • 2005 – Proširenje asortimana proizvoda igličastim valjkastim ležajevima i kućištima ležajeva

Moto kompanije

Moto kompanije ZVL predstavlja viziju praćenu zaštitnim znakom ZVL i timom zaposlenih.

Kompanija želi da postigne profesionalne i visoke performanse u svemu što radi. Ovo je ambicija kompanije i cilj. Veruje da će i moto i vizuelni identitet ojačati zaštitni znak ZVL ne samo na evropskim tržištima već i širom sveta.

Moto kompanije: PROFESIONALNI PRISTUP SVETSKOJ INDUSTRIJI

Vrednosti kompanije

1. Naši kupci su deo svega što radimo – Naš cilj je da pripadamo glavnim evropskim i svetskim dobavljačima ležajeva, tako da veoma blisko sarađujemo sa našim OEM kupcima, ovlašćenim distributerima i krajnjim korisnicima. Stalno, danas i sutra, želimo da naš kupac bude u centru dešavanja. Vidimo zahteve i želje naših kupaca da pronađemo optimalno rešenje.

2. Naši zaposleni su pokretačka snaga našeg uspeha – Cenimo naše zaposlene. Svi zaposleni u našoj kompaniji su nam nezamenljiv doprinos. Svaki od njih nam pomaže da povećamo vrednost naše kompanije i doprinosi njenom razvoju. Trudimo se da stvorimo motivišuće radno okruženje koje se zasniva na poštenju, timskom radu i poštovanju.

3. Težimo povećanju vrednosti kompanije – Svesni smo neophodnosti efikasnog korišćenja ekonomskih inputa. Razlikujemo naše prioritete u upravljanju troškovima kompanije i tražimo optimalnu ravnotežu između troškova/profita kako bismo osigurali dinamičan rast kompanije.

4. Želimo da budemo deo budućih tehnologija – Naša vizija predstavlja posvećenost da budemo deo najsavremenijih tehnologija. Tehničke modifikacije proizvoda, složenost portfelja ležajeva i inovacije su osnovni elementi za pretvaranje naše vizije u stvarnost. Oni nam pružaju održivost u budućnosti i sposobnost proaktivnog prilagođavanja trenutnom svetu koji se dešava u industriji ležajeva.

ZVL ležajevi se isporučuju širom sveta za OEM kupce i za tržište rezervnih delova koji se koriste u različitim industrijskim primenama. Mi smo pouzdani partneri sa mogućnošću tehničkog savetovanja u oblasti održavanja direktno kod kupca zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i tehničkom znanju. Nudimo optimalnu kombinaciju dugoročnog znanja sa savremenim tehnologijama svetske klase kako bismo zadovoljili zahtevne zahteve kupaca u oblasti upotrebe ležajeva u radu. Naše prisustvo na svetskom tržištu kroz mrežu distributivnih partnera garantuje kontinuiranu uslugu korisnicima i predstavlja osnovu za obavljanje usluga i drugih posebnih zahteva.