Mast za podmazivanje / mazivo

Mast za podmazivanje / mazivo

  • Post author:
  • Post category:Blog

Mast za podmazivanje – Firma S Lager nudi maziva pogodna za svaku industriju, jer nam je misija da pomognemo preduzećima da uštede novac na održavanju i popravci. Za više informacija kontaktirajte nas na telefon: 066 8 777 000, da bismo vam ponudli mast, koja je adekvatna za vašu opremu.

Mast za podmazivanje u prehrambenoj industriji sa NSF sertifikatom

mast za podmazivanje

Valvoline FOOD ALUCOM 2

U mogucnosti smo da vam ponudimo namensku mast za podmazivanje u prehrambenoj industriji. Radi se o proizvodi poznate firme Valvoline. Sama mast nosi oznaku FOOD ALUCOM 2. Primenjuje se prvobitno u klanicama, mesarama, bilo kakvoj vrsti masine gde mast za podmazivanje moze doci u kontakt sa bilo kakvom vrstom hrane. Rec je o beloj masti jestivoj za ljude. Tako da sama mast moze doci u kontakt sa hranom bez ikakvih posledica po samu ispravnost proizvoda.

Karakteristike Valvoline masti

Karakteristike ove masti jesu da je izuzetno otporna na sam dodir sa slabo alkalnim kao i kiselim rastvorima. Mast karakterise takodje i visoka otpornost na ispiranje vodom sto je u prehrambenoj industriji neizbezan proces. Njena primena je moguca na kompletnu procesnu opremu u prehrani, kao i lance lancanike u pekarskoj industriji gde je moguce da bilo kakva hrana dodje u kontakt sa mazivom. Sama mast za podmazivanje je pogodna za metal, plastiku, gumu jer mazivo ne utice na sama zaptivna resenja ovih materijala. Optimalna temperatura za rad masti je od – 20c do +140c, gde naravno u nekim kratkotrajnim uslovima moze raditi i preko preporucene temperature.

S Lager maziva

Firma S Lager je u mogucnosti da vam ponudi sve vrste maziva za sve namene. Nas asortiman smo prosirili ovim proizvodom kako bi upotpunili ono sto ide uz sam lezaj kao i za same industrije. U ponudi pored same masti za prehrambenu industriju jesu i klasicne masti poput litijumskih, LPD2 masti, PD2 masti za trajna podmazivanje. Tu je i Red Complex crvena mast za povisena opterecenja. Zaista jedan sirok asortiman ovig proizvoda. Naravno u ponudi su razlicita pakovanja koja idu od 400gr do 200kg. Tako da u nasem asortimanu mozete pronaci i odgovarajucu mast kao i odgovarajuce pakovanje. Kontaktirajte nas kako bi pronasli odgovarajucu mast za podmazivanje koja vam je potrebna.

Mast za podmazivanje mašina proizvodne industrije

Ako ne radite u nekom aspektu proizvodne industrije, verovatno ste retko kad razmišljali o industrijskim mazivima. Ali ako radite u proizvodnji, velika je verovatnoća da je podmazivanje česta tema vašeg razgovora sa drugima. Podmazivanje je neophodan postupak za pravilno funkcionisanje bilo koje mašine sa pokretnim delovima. Bez ovog koraka, celo naše društvo bi se veoma brzo zaustavilo, što uključuje i nestanak svih naših omiljenih proizvoda sa polica u prodavnicama… Hrana bi odjednom postala oskudna, što bi kao posledicu imalo drastične efekte na ogroman broj ljudi. Industrijsko podmazivanje je mnogo važnije nego što ste ikada mislili.  

Firma S Lager nudi maziva pogodna za svaku industriju, jer nam je misija da pomognemo preduzećima da uštede novac na održavanju i popravci. Za više informacija kontaktirajte nas na telefon: 069/555-61-43, da bismo vam ponudli mast, koja je adekvatna za vašu opremu.

Vrste opreme koje zahtevaju industrijsku mast za podmazivanje

Najšira kategorija opreme koja koristi industrijsko mazivo jeste linija za montažu. U okviru nje postoji hiljade različitih vrsta mašina koje se danas koriste praktično u svim proizvodnim pogonima širom sveta. Montažne linije sadrže na stotine ili hiljade pokretnih delova, kao što su (da nabrojimo samo neke) valjci, kapije, šarke, krakovi i vrata. Danas su mnogi delovi montažne linije automatizovani, što znači da je mnogim mašinama potrebno puno podmazivanja, kako bi njihovi različiti delovi bili u dobrom stanju.

S druge strane, poljoprivredna oprema takođe zahteva podmazivanje, budući da se danas veliki broj poslova obavlja pomoću mašina. Traktori, freze, sadilice, berači, balirke i vršalice sadrže mnoštvo pokretnih komada, ležajeva i drugih predmeta koji moraju da se kreću slobodno i efikasno i da traju što duže. Mazivo pomaže svim ovim pomenutim mašinama da se kreću uz minimalno trenje, što znači da je njihov radni vek duži, pre nego što im zatreba održavanje ili zamena. Bez pravilnog podmazivanja poljoprivredne opreme, veoma brzo bi došlo do velike nestašice hrane.

Prevoz je još jedna opšta kategorija, u okviru koje je podmazivanje jedna od važnijih stavki. Vozovi se koriste manje nego nekada, ali ako živite u velikom gradu, sledeći put kada se budete vozili podzemnom železnicom, pogledajte podnožje voza dok prolazi pored vas. Svuda ćete primetiti velike količine masti, jer se bez maziva, ti vozovi uopšte ne bi kretali. Motori modernog mlaznjaka moraju biti podmazani da bi se okretali. S druge strane, i vašem automobilu je potrebno podmazivanje. Ulje koje unosite u motor, jednom tokom nekoliko nedelja, jeste u svrhu podmazivanja unutrašnjosti vašeg motora. Ako zaboravite da sipate ulje u automobil, neće proći mnogo vremena pre nego što se neki deo auta pokvari.

Skoro sve što danas nosite, koristite i jedete prošlo je kroz neku vrstu mehanizovanog procesa na putu do vas, a bez odgovarajućeg podmazivanja mašina neophodnih za njihovu izradu, svaki od tih proizvoda bi se, na neki način, pokvario. Кažu da novac svet pokreće, ali podmazivanje je ono što ga održava u glatkom kretanju.

Održavanje i popravka

Maziva u velikoj meri pomažu u održavanju mašina, što smanjuje potrebu preduzeća za kupovinom novih delova ili čak mašina. Nisko održavanje trebalo bi da bude cilj svakom preduzeću, koje koristi mašine. Ako je ono spremno da investira u odgovarajuću mast za podmazivanja, koja odgovara njenoj delatnosti i ako prepozna važnost redovnog održavanja mašina, gotovo odmah će početi da primećuje manju angažovanost majstora za popravku mašina, pa i očiglednu uštedu.

Firma S Lager nudi maziva pogodna za svaku industriju, jer nam je misija da pomognemo preduzećima da uštede novac na održavanju i popravci. Za više informacija kontaktirajte nas na telefon: 066 8 777 000, da bismo vam ponudli mast, koja je adekvatna za vašu opremu.