Lezajevi – Poljoprivredni program

Lezajevi – Poljoprivredni program

  • Post author:
  • Post category:Blog

Kompletan poljoprivredni program, asortiman ležajeva za poljoprivredni program, kao i semeringa, remenja, kućišta… Kontakt telefon: 069 555 61 43.

Početna strana ~~
Program firme ~~

zvl
ZVL poljoprivredni program

Poljoprivredni program primena ležajeva. Počevši od samih traktora, kombajna pa preko priključnih mašina, prikolica, tanjirača, ležajevi su svuda u upotrebi. Sam odabir kvaliteta je jako bitan. To ne znači da uvek i svuda se moraju stavljati samo najkvalitetniji delovi jer ima dosta stavki gde samo opterećenje i pritisak na ležaj nisu toliki da bi se moralo posegnuti za najskupljim.

Traktorski program

Kod samog traktorskog programa paleta ležajeva je zaista velika kao i sam odabir kvaliteta. Stavka poput menjačke kutije na traktoru je nesumnjivo segment gde morate staviti najveći kvalitet, jer prosto tu može doći do velikog opterećenja pri promenama brzine u radu. Iz tog razloga ovaj deo traktora zahteva sam vrh sto se tiče kvaliteta. Naša firma za ovaj segment vam preporucuje SKF lezaj. Zatim druga stavka gde su ležajevi zastupljeni jesu sami točkovi traktora. Ovo je segment koji nema velike obrtaje ali može da ima velika opterećenja i iz tog razloga u točku traktora naći ćete konusno valjkaste lezajeve. To su ležajevi koji trpe povećana opterećenja ali ne i brzine. Za ovaj segment se kao jako dobra pokazala srednja varijanta ležajeva a to su ZVL ležajevi.

Priključne mašine traktora

Kod priključnih mašina traktora prvo što bi izdvojili jeste prikolica kao najzastupljenija priključna mašina. Prikolice delimo na prikolice sa jednom ili dve osovine. U oba slučaja u samom kućištu točka se nalazi ležaj. Obično u kompletu idu dva ležaja veći i manji za jedno kućište. Oba su konusno valjkastog tipa. U zavisnosti od same namene prikolice mi vam preporučujemo sledeće. Ukoliko je prikolica namenjena velikim opterećenjima odnosno nosivostima da stavite srednju varijantu, ZVL lagera. Ova varijanta će sasvim lako se izboriti sa svim nosivostima prikolice.

Ukoliko prikolica nije namenja nikakvim velikim opterećenjima možete staviti i najjeftiniju istočnu varijantu koja će obavljati posao.

Kod druge priključne mašine tanjirače mi isključivo preporučujemo najjeftiniju varijantu ležajeva iz razloga što tu nema prevelikih obrtaja a ni prevelikog opterećenja. Apsolutno je bespotrebno bacati novac na ovaj deo.

Kombajnski program

U poljoprivredni program spada i kombajn. Kombajn zbog same svoje konstrukcije i sistema sadrži veliki broj ležajeva i remenja. U ovoj priči bi odmah isključili najjeftinije istočne varijante. Prosto one nemaju šta da traže u ovom sklopu. Samo možete dovesti mašinu do toga da napravi neke mnogo veće štete zbog odabira jeftinijeg ležaja. Kod kompletnog ovog dela mi preporučujemo srednje i najkvalitetnije varijante, nebitno da li se radi o UY, UD, UE ležajevima ili nekim običnim kugličnim, svakako je najbolje rešenje visoka srednja ili najkvalitetnija varijanta.

Kompletan poljoprivredni program, asortiman ležajeva za poljoprivredni program, kao i semeringa, remenja, kućišta… Kontakt telefon: 069 555 61 43.