Lezajevi – Poljoprivredni program

Kompletan poljoprivredni program, asortiman lezajeva za poljoprivredni program, kao i semeringa, remenja, kućišta..
Kontakt telefon: 069 555 61 43
Pocetna strana ~~
Program firme ~~

ZVL poljoprivredni program

Poljoprivredni program primena lezajeva. Pocevsi od samih traktora, kombajna pa preko prikljucnih masina prikolica, tanjiraca lezajeva ima svuda. Sam odabir kvaliteta je jako bitan. To ne znaci da uvek i svuda se mora stavljati samo najkvalitetnije jer ima dosta stavki gde samo opterecenje i pritisak na lezaj nisu toliki kako bi morali posegnuti za najskupljim.

Traktorski program

Kod samog traktorskog programa paleta lezajeva je zaista velika kao i sam odabir kvaliteta. Stavka poput menjacke kutije na traktoru je nesumnjivo segmnet gde morate staviti najveci kvalitet, jer prosto tu moze doci do velikog opterecenja pri promenama brzine u radu. Iz tog razloga ovaj deo traktora zahteva sam vrh sto se tice kvaliteta. Nasa firma za ovaj segment Vam preporucuje SKF lezaj. Zatim druga stavka gde su lezajevi zastupljeni jesu sami tockovi traktora. Ovo je segment koji nema velike obraje ali moze da ima velika opterecenja i iz tog razloga u tocku traktora nacice te konusno valjkaste lezajeve. To su lezajevi koji trpe povecana opterecenja ali ne i brzine. Za ovaj segment se kao jako dobra pokazala srednja varijanta lezajeva a to je ZVL Slovacka.

Prikljucne masine traktora

Kod prikljucnih masina traktora prvo sto bi izdvojili jeste prikolica kao najzastupljenija prikljucna masina. Prikloce delimo na prikolice sa jednom ili dve osovine. U oba slucaja u samom kucistu tocka se nalazi lezaj. Obicno u kompletu idu dva lezaja veci i manji za jedno kuciste. Oba su konusno valjkastog tipa. U zavisnosti od same namene prikolice mi vam preporucujemo sledece. U koliko prikolica je namenja velikim opterecenjima odnosno nosivostima da stavite srednju varijantu, ZVL lagera. Ova varijanta ce sasvim lako se izboriti sa svim nosivostima prikolice. U koliko prikolica nije namenja nikakvim velikim opterecenjima mozete staviti i najjeftiniju istocnu varijantu koja ce obavljati posao.
Kod druge prikljucne masine tanjirace mi iskljucivo preporucujemo najjeftiniju varijantu lezajeva iz razloga sto tu nema prevelikih obrtaja a ni prevelikog opterecenja. Apsolutno je bespotrebno bacati novac na ovaj deo.

Kombajnski program

U poljoprivredni program spada i kombajn. Kombajn zbog same svoje konstrukcije i sistema sadrzi veliki broj lezajeva i remenja. U ovoj prici bi odmah iskljucili najjeftinije istocne varijante. Prosto one nemaju sta da traze u ovom sklopu. Samo mozete dovesti masinu do toga da napravi neke mnogo vece stete zbog odabira jeftinijeg lezaja. Kod kompletnog ovog dela mi preporucujemo srednje i najkvalitetnije varijante, nebitno da li se radi o UY, UD, UE lezajevima ili nekim obicnim kuglicnim svakako je najbolje resenje visoka srednja ili najkvalitetnija varijanta.

Leave a Reply