Istocne varijante lezajeva – Lagera

Istocne varijante lezajeva – Lagera

  • Post author:
  • Post category:Blog

Jeftine robne marke svih vrsta lezajeva, kontakt telefon :
069 555 61 43 S Lager – Surcin

Jeftini lezajevi

Istocne robne marke lezajeva

U danasnje vreme jako je zastupljena roba sa istoka a najvise pretezno iz Kine. Ta roba svakako ima i svojih prednosi i svojih mana. Mane su to sto za njihovu izradu se koriste jeftinije varijante sirovina kao i broj samih kontrola lagera. Poznato je da broj samih kontrola lagera bitno utice na cenu lagera. Istocni brendovi nemaju toliko kontrola da bi mogli da postignu sto jeftiniju cenu. Ovi lezajevi daleko od toga da nisu nasli svoju primenu danas u industrijskom svetu. Jeftine robne marke istocnih proizvodjaca danas su vrlo zastupljeni kod nas kao i u samoj Evropi.

Prednosti istocnih jeftinijih lezajeva

Kao sto smo rekli ovi lezajevi imaju svoje mane ali i svoje prednosti. Nije uvek najskuplja opcija najbolje resenje za datu potrebu samog lagera. Postoje situacije gde je bolje ugraditi istocni odnosno Kineski lezaj i znatno ustedeti. Na nekim postrojenjima lezaj ne strada jer nije dovoljno adekvatan za samo masinu vec strada zbog nekih drugih faktora. Na primer u pogonskim trakama je lezaj krajnje potrosni materijal. Na toj poziciji on ne trpi velika opterecenja kao ni velike brzine gde je racionalno i vrlo ekonomski isplativo ugraditi jeftiniji lezaj. Dakle na tim pozicijama lager ce stradati zbog svoje dotrajalosti, ne utice drugi faktor na to kao sto su opterecenje ili brzina. Dakle vrlo je ekonomski isplativo ugraditi jeftiniji lezaj na mesta gde su broj obrataja i opterecenje zanemarljivo. Razlika u ceni nije uopste zanemariva a posao ce obavljati isto obe opcije lagera.

WBF, WBW, CODEX, KG, FHY..

Gore navedene marke su jeftinije opcije lagera, ne poticu sve direktno iz kine ali ih svrstavamo medju jeftinije varijante. Daleko od toga da su ovo potupuno bezkvalitetni lezajevi. Karakteristike nekih od ovih brendova zadovoljavaju i neke vise standarde. Takodje svoju primenu su pronasli i u poljoprivredi. Na primer lezaj za tanjiracu apsolutno ne zahteva kvalitet preterani. Njegova svrha tu je da se vrti u kucistu bez velikih obrataja uz male udare koje on apsolutno uspesno savladava. U ovoj situaciji lezaj najcesce strada zbog neredovnog podmazivanja u kucistu. Dakle primena je ogromna. Na vama je da odlucitie koju varijantu zelite za sebe a mi smo tu da vas posavetujemo i damo najbolju ponudu. Jeftini lezajevi.