semering za zaptivanje

Semering - zaptivka

Masinski element – Semering  je prstenastog oblika koji se u industriji korsti kao zaptivni element cija je namena da spreci dalji protok odnosni izlivanje tecnosti na osovini ili vratilu na kojoj se nalazi. Semering je element koji se pravi od elasticnog materijala a po svom unutrasnjem prstenu se nalaze usne, nekada je sama jedna a nekada moze bit ii dupla. Ispod usni unutar semeringa u prstenu se nalazi opruga koja je jako bitan deo za semering jer ona ustvari steze usne oko vratila ili osovine i ne dozvoljava tecnostima da prodru dalje. Bez obzira na to da li se osovina pomera, okrece ili nesto drugo, opruga ce uvek vrsiti pritisak na osovinu.
ZA SVE DIMENZIJE KOJE VAS ZANIMAJU MOZETE NAS KONTAKTIRATI OVDE.
.Semering se proizvodi od materijala kao sto su:

-NITRIL-GUMA

-HNBR

-SILIKON (MVQ)

-VITON (FKM-Flourel)

-NEOPRENE (CR)

-ETILEN-PROPILEN DIEN KAUČUK (EPDM)

-STIREN BUTADIN KAUČUK (SBR)

-PRIRODNA GUMA (NR)

-POLIACETAL (POM)

-TERMOPLASTIČNI POLIESTER ELASTOMER (TPE)

-POLITETRAFLOROETILEN-PTFE

-POLIAMID-PA

Svaki od ovih materijala za semering je namenjen za odredjene vrste uslova rada, sve zavisi od potreba odnosno uslova u masini. Svi od navedenih materijala za semeringe su elasticni i karakterise ih dobra otpornost za propustanje tecnosti. Svaki semering ima tri dimenzije a to su unutrasnji  precnik, spoljasnji i sama debljina semeringa. Pored materijala od koga je semering napreljen, na samom semeringu moraju stajati i njegove dimenzije.
Semerinzi su svoju primenu pronasli u masinstvu, odnosno industriji, zatim se ugradjuju i u automobile, sluze za zaptivanja u servo pumpi kao i u samoj letvi volana. Svoju primenu je nasao i u samim nekim kucnim aparatima.
Semerinzi se rade u 14 razlicitih oblika a dimenzija postoji preko 6000.

Ovo su neke od osnovnih informacija sto se tice semering prstena. Kontaktirajte nas i zatrazite upit a mi cemo vam u najkracem mogucem roku odgovoriti sa nasom ponudom. Takodje mozemo traziti i izradu semeringa cpecificnih dimenzija po porudzbini. 

Za ostale nase poizvode pratite link