metalne kuglice siroke namene

Kontakt Telefon 066 8 777 000

Kuglice

Kuglice celicne, prohromske masinski element siroke primene. Danas metalne kuglice mozemo pronaci gotovo u svim granama industrije. Kuglice su bitan element kod kuglicnih lagera, jer se nalaze u samom vencu i trpe opterecenja. Kako u lezajevima tako su svoju primenu pronasle i kao pojedinacan deo. Kvalitetna kuglica mora biti jake  tvrdoce kako ne bi doslo do pucanje u samoj eksplataciji. U nasem programu mozete pronaci veoma sirok izbor metalnih kuglice. Takodje i sirok spektar kvaliteta. U zavisnosti od same potrebe kupaca.
Na nasoj stranici mozete pogledati neke od standardnih dimenzija koje nudimo. Za svaku dimenziju na raspolaganju stoje velike kolicine na stanju. A za svaku novu dimenziju nas mozete kontatirati kako bi vam pruzili najpovoljniju ponudu.

KUGLICA      Ø 25.4
KUGLICA      Ø 26.988
KUGLICA      Ø 28.575
KUGLICA      Ø 10 KUGLICA      Ø 3.175
KUGLICA      Ø 10.319 KUGLICA      Ø 3.5
KUGLICA      Ø 11.113 KUGLICA      Ø 3.969
KUGLICA      Ø 11.906 KUGLICA      Ø 30
KUGLICA      Ø 12 KUGLICA      Ø 30.162
KUGLICA      Ø 12.7 KUGLICA      Ø 31.75
KUGLICA      Ø 13,494   G 40 KUGLICA      Ø 35
KUGLICA      Ø 13.494 KUGLICA      Ø 38,100  G 28
KUGLICA      Ø 14.288 KUGLICA      Ø 38,100  G 40
KUGLICA      Ø 15.081 KUGLICA      Ø 4
KUGLICA      Ø 15.875 KUGLICA      Ø 4.5
KUGLICA      Ø 16  G40 KUGLICA      Ø 4.762
KUGLICA      Ø 16.669 KUGLICA      Ø 40
KUGLICA      Ø 17 KUGLICA      Ø 45,000   G 40
KUGLICA      Ø 17,462   G 40 KUGLICA      Ø 5
KUGLICA      Ø 18.256 KUGLICA      Ø 5.556
KUGLICA      Ø 19.05 KUGLICA      Ø 50
KUGLICA      Ø 19.844 KUGLICA      Ø 6
KUGLICA      Ø 2 X 7.8 KUGLICA      Ø 6.35
KUGLICA      Ø 2.8 KUGLICA      Ø 6.5
KUGLICA      Ø 20 KUGLICA      Ø 7.144
KUGLICA      Ø 20.638 KUGLICA      Ø 7.5
KUGLICA      Ø 21.431 KUGLICA      Ø 7.938
KUGLICA      Ø 22,225  G40 KUGLICA      Ø 8
KUGLICA      Ø 22.225 KUGLICA      Ø 8.371
KUGLICA      Ø 23.019 KUGLICA      Ø 9.525
KUGLICA      Ø 23.812 KUGLICA      Ø 9.525  prohrom
KUGLICA      Ø 24.606

 

Čelične i Prohromske kuglice

Čelične i prohromske kuglice su jedan od ključnih elemenata u mnogim vrstama ležajeva i drugih mehaničkih sistema. One su dizajnirane da se kreću bez trenja i obezbede pouzdan rad sistema. U zavisnosti od vrste aplikacije, mogu biti različitih veličina i oblika, a biraju se u skladu sa tačnim specifikacijama proizvoda.

Kada se koriste u kombinaciji sa odgovarajućim ležajevima, čelične i prohromske kuglice mogu pomoći u smanjenju habanja i produžiti životni vek sistema. Međutim, važno je uzeti u obzir i radne uslove u kojima će se kuglice koristiti. Na primer, u situacijama kada su kuglice izložene visokim temperaturama ili korozivnim supstancama, potrebno je odabrati kuglice koje su otporne na takve uslove.

Odabir kuglice

Prilikom odabira čeličnih i prohromskih kuglica, bitno je obratiti pažnju i na materijal od kog su napravljene. Prohromske kuglice su otpornije na koroziju i habanje u odnosu na čelične kuglice, ali su ujedno i skuplje. Stoga, izbor materijala zavisi od konkretnih potreba i namene aplikacije.

Pored toga, bitno je uzeti u obzir i sertifikate i ateste koje proizvod poseduje. Kupovina kuglica od proverenog i kvalitetnog proizvođača, koji garantuje kvalitet i pouzdanost, može biti ključna za optimalan rad sistema.

Održavanje

Uz pravilno odabrane i održavane čelične ili prohromske kuglice, sistem će raditi efikasno, pouzdano i bez kvarova. Pravilno održavanje kuglica uključuje redovno podmazivanje i proveru da li su kuglice pravilno postavljene i podešene. Ovaj proces treba izvoditi u skladu sa preporukama proizvođača kako bi se osigurala maksimalna pouzdanost sistema.

Ukratko, čelične i prohromske kuglice su ključni elementi u mnogim vrstama ležajeva i drugih mehaničkih sistema. Odabir pravilnih kuglica u skladu sa specifikacijama proizvoda, radnim uslovima i potrebama aplikacije, kao i pravilno održavanje sistema, može pomoći u smanjenju troškova održavanja i produžiti životni vek sistema. Stoga, bitno je obratiti pažnju na sve faktore koji utiču na funkcionalnost kuglica i izabrati kvalitetan proizvod.

Faktori rada

Uz to, prilikom odabira čeličnih i prohromskih kuglica, bitno je uzeti u obzir i faktore poput brzine rada sistema i opterećenja na koje će kuglice biti izložene. Ovo se može izraziti u pojmu “opterećenja na kuglicama”, koje se definišu kao sila koja deluje na kuglicu u kontaktu sa površinom u odnosu na opterećenje na celom ležaju.

Opterećenja

Opterećenje na kuglicama može biti povezano sa brzinom rada sistema i opterećenjem na ležaju, a njegova vrednost može uticati na efikasnost i trajnost sistema. Stoga, prilikom odabira kuglica, potrebno je uzeti u obzir opterećenje na kuglicama i odabrati kuglice koje mogu da izdrže opterećenje koje se očekuje u konkretnoj aplikaciji.

Pored toga, važno je obratiti pažnju i na geometriju kuglica. Kuglice sa visokom preciznošću u proizvodnji i sa savršeno okruglim oblikom mogu obezbediti pouzdan i efikasan rad sistema. Uz to, pravilno postavljanje i podešavanje kuglica u ležaju može pomoći u smanjenju habanja i produžiti životni vek sistema.

Vazno znati

Uz pravilno odabrane i održavane čelične ili prohromske kuglice, sistema će raditi efikasno i pouzdano. Međutim, ukoliko se ne vodi računa o njihovom pravilnom održavanju, kuglice mogu se brzo habati i izazvati oštećenja u celom sistemu. Stoga, redovno održavanje sistema, uključujući proveru kuglica i njihovo podmazivanje, može biti ključno za dugovečnost i pouzdanost sistema.

Ukratko, čelične i prohromske kuglice su ključni elementi u mnogim mehaničkim sistemima i ležajevima. Prilikom odabira kuglica, bitno je uzeti u obzir specifikacije proizvoda, radne uslove, opterećenja na kuglicama i geometriju kuglica. Uz pravilno održavanje sistema, kuglice mogu obezbediti dugovečan i efikasan rad sistema, smanjiti troškove održavanja i povećati pouzdanost sistema.

Kontakt Stranica