vrste kucista za lezajeve

Kućišta za ležajeve

Širok asortiman kućišta za ležajeve. U mogucnosti smo da vam ponudimo raznovrstan asortiman samih kucista sa i bez lagera. Lezajeve za kuciste takodje imamo posebno u ponudi.

UCP Kuciste

Ucp kuciste su u obliku omege, njihova konstrukcija je takva da se samo kuciste postavlja na povrsinu i sa dva srafa steze za samu podlogu. Ovaj tip kucista je dosta zastupljen zbog same svoje konstrucije i lako se montira na predmetnu povrsinu. Kuciste na slici je sa vec ugradjenim lezajem koji se uznacava oznakom UC. Na samom kucistu imamo i deo koji je namenjen za podmazivanje. U kompletu dobijate mazalicu koja se usrafi na spoljasnju stranu kucista i preko koje upumpavate mast u kuciste kako ne bi doslo do blokiranja.

UCF Kuciste

UCF Kuciste

UCF Kuciste je cetvrasto kuciste koje pravilnog cetvrtastog oblika sa cetiri rupe namenjene za cetiri srafa. Rupe se nalaze na ivicama samog kucista i kao takvo dosta je bolje fiksirano za podlogu u odnosu na omega kuciste. Ovo kuciste najcesce ide na bocne povrsine zbog same svoje konstrukcije, a kroz sredinu prolazi osovina. Kao i UCP i UCF kuciste ima predvidjeno mesto gde dolazi mazalica za podmazivanje kucista.

Ostala vrste lezajnih jedinica

Postoje jos dosta vrsta kucista koje se proizvode a koje mozete pronaci kod nas na stanju. Te lezajne jedinice nose oznake : UCP, LES, UCF, UCFL, LEN, ST, GWST, F, N, SN. Nasa firma vam moze ponuditi sve ove lezajne jedinice sa ili bez lagera. Takodje izbor kvaliteta je veoma velik. Posedujemo kucista marke SKF, TIMKEN, WBW, WBF, SNR itd. Sve ovo je u cilju pruzanja najboljeg resenja za vas problem. Jednostavno govoreci ne zahtevaju svi uslovi rada najbolje kuciste. U toj situaciji mi smo u mogucnosti da vam ponudimo i jeftino resenje koje je ujedno i bolje. Kontaktirajte nas kako bi nasli najbolje resenje za vas problem.

Namena 

Kućišta za ležajeve su vitalni elementi u svakom rotacionom sistemu, a služe da zaštite ležajeve od spoljnih uticaja i obezbede stabilnu osnovu za njihovu montažu. Ona se koriste u mnogim industrijskim aplikacijama, kao što su proizvodnja hrane i pića, rudarstvo, gradnja i proizvodnja energije.


Materijali

Kućišta za ležajeve su napravljena od različitih materijala, uključujući liveno gvožđe, čelik, aluminijum i plastiku. Materijal od kojeg je izrađeno kućište može značajno uticati na njegovu sposobnost da izdrži spoljne uticaje i obezbedi stabilnost. Takođe, treba imati u vidu i faktor korozije, odnosno otpornost materijala na koroziju koja može biti veoma bitna u određenim industrijskim okruženjima.

Prilikom odabira kućišta za ležajeve, treba obratiti pažnju na nekoliko faktora, kao što su dimenzije, kapacitet opterećenja, brzina i uslovi okoline u kojoj će se kućište koristiti. Takođe, važno je uzeti u obzir i održavanje i mogućnost pristupa za servisiranje ležajeva.

Dostupnost

Kućišta za ležajeve su dostupna u različitim vrstama i modelima, uključujući kućišta sa jednim ili više ležajeva, kućišta sa kliznim ležajevima i kućišta sa kugličnim ležajevima. Svaki od ovih modela ima svoje specifične prednosti i mane, tako da treba pažljivo razmotriti svaki slučaj posebno i odabrati kućište koje najbolje odgovara potrebama datog sistema.

Kućišta za ležajeve su neophodna komponenta u mnogim industrijskim aplikacijama i zato je važno pronaći kvalitetno i pouzdano kućište koje odgovara potrebama vašeg sistema. Pri odabiru kućišta, treba razmotriti materijal od kojeg je izrađeno, dimenzije, kapacitet opterećenja, brzinu i uslove okoline u kojima će se koristiti. Na taj način će se obezbediti stabilna osnova za ležajeve, zaštititi ih od spoljnih uticaja i olakšati održavanje sistema u celini.

Korišćenje Kućista

Kako bi se kućišta za ležajeve optimalno iskoristila, bitno je da se pravilno montiraju. Montaža se može izvesti na više načina, uključujući direktno na mašinu, na bazu ili ploču. Važno je da se prilikom montaže poštuju sve preporuke proizvođača kako bi se osigurala sigurnost i pouzdanost sistema u celini.

Odrzavanje kucista za lezajeve

Pored toga, važno je redovno održavanje sistema i zamena kućišta i ležajeva kada je to potrebno. Redovno održavanje sistema može produžiti životni vek sistema i sprečiti neželjene kvarove i neplanirano zaustavljanje proizvodnje.

Kada se bira kućište za ležajeve, treba obratiti pažnju na to da ono ima odgovarajuće sertifikate i ateste koji garantuju kvalitet i pouzdanost proizvoda. Kupovina kućišta od proverenog i kvalitetnog proizvođača, koji garantuje kvalitet i pouzdanost, može biti ključna za optimalan rad sistema.

Uz pravilno odabrano i montirano kućište za ležajeve, sistem će raditi efikasno, pouzdano i bez kvarova. Zbog toga je bitno da se prilikom izbora kućišta za ležajeve obrati pažnja na sve faktore koji utiču na njegovu funkcionalnost i da se izabere kvalitetan proizvod od proverenog proizvođača.

kontakt stranica