Ležajevi kompresora za auto klime

U koliko imate potrebu za lezajem za auto klimu na pravom ste mestu. Nas asortiman obuhvata gotovo sve tipove lagera za auto klime. Kontaktirajte nas na 069 555 61 43 i potrazite najpovoljniju ponudu za vasu klimu.

zvl ležajevi

Upotreba auto klime

U danasnje vreme gotovo svi autobomili u svom sastavu imaju auto klimu. Pored punjenja klime sledeca neka potrosna stvar u ovom segmentu jeste lezaj. U letinjim danima kada klima radi gotovo bez prekida dolazi do opterecenja saog lagera.
Uloga samog klima uredjaja jeste da kontrolise temperaturu u unutrasnjosti automobila. Njena mogucnost je da hladi i greje ali i da smanjuje vlaznost vazduha. Tokom zimskih uslova moze posluziti i za odmagljivanje stakla.

Klima uredjaj, pravilna upotreba

Ovo su neki od saveta koji ce vam pomoci pri samoj upotrebi klima uredjaja. Klima uredjaj je danas zaista potreba pogotovo na vrucinama preko 30c. Ali nepravina upotreba moze uticati na vase zdravlje. Najpre sto bi trebali da uradite jeste da klima uredjaj ne podesavate za vise od 10c u odnosu na spoljasnju temperaturu. Ako se ovoga ne budete pridrzavali vas organizam ce trpeti temperaturne sokove pogotovo na kratkim relacijama. Kada se priblizavate relaciji koju ste odredili ugasite klima uredjaj i upalite ventilaciju. Na taj nacin cete prilagoditi temperaturu spoljnoj i vas organizam nece trpeti sokove.

Kada raditi servis klima uredjaja

Proizvodjac automobila je predvideo servisom da se klima uredjaj radi na 10 do 15 hiljada. Ako se pridrzavate svih upustava i redovno radite servis vas klima uredjaj bi trebao da radi koliko i sam auto. Kod samog servisa je bitno da ga obavlja strucno lice. U suprotnom moze doci do neadekvatnog punjena ili zamene filtera a to ce se indirektno odraziti na vase zdravlje.

Klima uredjaj kod polovnih vozila

Pri kupovini polovnog vozila obavezno obratiete paznju na stanje klima uredjaja. Ta stavka moze bitno uticati na samu cenu vozila jer popravka neispravnog klima uredjaja moze ici i do 1500e. Sam klima uredjaj mozete proveriti tako sto osluskujete rad motora na leru. Ako se nista ne cuje stavite klima uredjaj da hladi.
Jos jedan savet jeste da odmah odraditi servis klime kod polovnog vozila. Pitanje je koliko je automobil stajao i kada je poslednji put radjen servis.